Novi Sad
28.12.2011.
08:13 > 14:34
Grad je odlučio da brigu o keju sa novosadske strane više ne vode javna komunalna preduzeća, već će o pet kilometara obale od naredne godine brinuti firme koje će biti izabrane na tenderu.
  • Ljuska bez kikirikija

    29.12.2011 20:45
    Znamo mi da ste vi toliko nesposobni da Novi Sad ne pamti,al da ovako javno najavljujete kradje preko JPP e to nismo nit znali nit ocekivali!
    Mislim toliku drskost!

    Sramota!!!
  • Hm

    29.12.2011 11:50
    Odgovornost - reč za Novu Godinu
    Koje su sankcije i ko je odgovoran i ko nadgleda sve ovo - ako se ispostavi da se ovo može jeftinije i kvalitetnije odraditi sa društvenom firmom?
  • Zoltan

    29.12.2011 11:49
    Zanimaju me kriterijumi tog konkursa. Npr: ovakvom delatnošću se bavi XX godina, firma da je XX godina je USPEŠNA u održavanju i žalbe ne prekoračuju X% ukupnog utiska klijenata... i slično. Nove firme ne bi smele da se pojave na konkursu. Ko nadgleda sve ovo? Ko kažnjava nabacivanje posla "preko veze"?
  • Mislilac

    29.12.2011 09:58
    Lepa podrška
    Ovaj potez je "sjajna podrška" društvenim preduzećima.A tenderi...jasno je da će neko nekom namestiti posao održavanja Keja!
  • sour

    29.12.2011 09:56
    Ds definitivno zeli da izgubi izbore u ns i vredno radi na tome.Svaki dan izjavljuju sve vece gluposti i predano rade na tome.Ovaj forum niko od njih ne cita i stalno zamisljaju da su face.Ne morate se toliko truditi,ovakvim ponasanjem necete dobiti izbore u ns.Ako gradska vlast nije cula,postoji gradska firma ,,gradsko zelenilo,, koja se bavi odrzavanjem zelenila, a i ,,lisje,, ima takvu sluzbu.Svaka prethodna normalna gradska vlast je nastojala da gradske pare ostanu gradskim preduzecima i sve je bilo ok.U tom periodu je ns dobio nagradu ,,zelenu vrpcu,, za najzeleniji i najuredjeniji grad,zato sto su se strucno radili poslovi,sto se mnogi secaju u ovom gradu.Koliko se strucno sada radi,dovoljno je pogledati na cega lici grad.Zadnji je momenat,dozovite se pamet,recite jednu umnu recenicu,makar se isfolirali
  • Приватник

    29.12.2011 07:28
    Ваш кеј - наш кеј
    Ево, ја ћу да наплаћујем шетарину. Деца у пола цене. Љубазан сам, имам новосадске манире - "добар дан", "довиђења", "изволите кусур"...
  • Раде

    29.12.2011 07:24
    @Марија
    Војвођанска посла госпођо Марија, војвођанска. Немојте да је све што је сумњиво одмах и српско и обрнуто, пустите те војвођанске шовинистичке тезе.
  • Sale

    29.12.2011 06:50
    cunami
    E kada bi mogli da uvezemo vlast, pa umesto svih ovih lopova dovedemo nekog japanca, ili švabu koji znaju da je krađa krivično delo, a pre svega znaju šta je obraz, čista svest i moral.
  • Seljak

    28.12.2011 21:50
    @Seljak
    Bravo kolega!
    Moja podrska!
  • janacika mika

    28.12.2011 20:59
    A zašto niko ne komentariše osnivanje neke Agencije za upravljanje kapitalnim investicijama u gradu??? I ovo sa kejom...Nisu mogli bezobrazniji način da nađu da sebi i svojima obezbede prihode kešovine pred izbre...kakva sramota...Ta pomenuta Agencija će kanda služiti za dodatno skidanje kajmaka sa mleka koje će nakon toga biti još posebno "obrano"? A kej? Neka neko iz radija 021 malko istraži kako su sve te spravice na keju postavljane i na osnovu kog urbanističkog dokumenta?Prošetajte malo do gosin Javtića, pa neka vam Doktor to objasni... Zašto Vita i njegovi ne bi malo odgovarali za to što su po keju divljali i bahanalisali kako su hteli i šta su hteli? Čik nek ih neko priupita za urbanističke uslove za takvo uređenje keja koje će sada još dodatno iziskivati sredstva za održavanje...čega i na osnovu čega??? Ja bih to nazvao čist kriminal! Mnogo su se osilili.
  • pero

    28.12.2011 20:17
    Gle cuda sve sam napravio bez naroda
    sam ce da i odrzava kad ode sa vlasti
  • seljak

    28.12.2011 18:54
    @odrzavanje Keja

    Da je volje i pameti,evo prilike da se otvore
    "Javni radovi-odrzavanje i ciscenje Keja".
    Na ove poslove bi se prijavilo na stotine i stotine kandidata sa zavrsenim fakultetom,sa
    ili bez radnog staza.
    Najveci problem je sto nema "experata" za edukaciju kandidata.
  • Dejan

    28.12.2011 17:33
    Ako sam razumeo: "oduzimamo vam odrzavanje ali vi opet konkurišite na tenderu da održavate ono što ne možete"???
    U kom to gradu rade privatnici specijalizovani za održavanje kejova??? Još jedna nameštaljka i odlivanje novca u ruke "privatnika"
  • 28.12.2011 16:38
    A kome ćete prepustiti održavanje Novog naselja? Tu ni dezinfekcija ne bi pomogla. Divlje deponije niču na svakom koraku na po par metara od ulaza zgrada. Od jednog od najlepših krajeva grada, Naselje (Nasilje) je postalo ruglo i sramota - haustori pretvoreni u toalete po kojima nuždu vrše beskućnici i "sakupljači sekundarnih sirovina", smeće koje niko ne sakuplja pošto gradska čistoća ne prolazi tuda a o šišanju trave da ne govorim.

    Jad i beda - na jednoj strani tartan i golf tereni, na drugoj strani đubre do kolena. Rodni jesi li se ikada u žvotu pomerio van centra grada? Gradska vlast = sramota.
  • ns

    28.12.2011 15:19
    pametno! u svetu se uveliko angažuju spoljni saradnici za sve vrste komunalnih poslova kao i računovođe, pravnici i dr.
  • grebatori

    28.12.2011 14:08
    koja paranoja
    grad ima gradjane i NIKO i NISTA NE VALJA!

    grdnja + psovanje + ne valja "javna" sluzba + ne valja privatnik + ne valjaju politicari + ....

    SVI LOPOVI i LAZOVI

    a, dal' su gradjani ista bolji?, TO ne zeli niko da pita!
    pa gospodo, izvol'te malo raditi sami, tim pre, to su vase pare od poreza i dazbina!!! ne trosi Herr Bürgermeister novac temo nekih Papuanaca. KONTROLISITE racune i koja sluzba BOLJE i EFIKASNIJE radi!!! nece doci niko iz Nove Kaledonije, da to radi umesto vas Novosadjana...

  • sale novosadjanin

    28.12.2011 13:53
    ovo ni baba sera
    ne moze da proguta !
    pa nas grad je prvi imao masine za ciscenje snega u zemlji prokletih !
    na kraju ce biti nista bez matijevica,dobroje,pajtica,canka...
  • Марија

    28.12.2011 13:18
    Српска посла
    Дођеми да вриснем,кад ће овај народ да схвати да сви ови на власти мисле само на себе и свије полтроне кад ће овај народ да се лати у....е митке и све до једног по леђи па на голи оток,мада је и то благо наспрам оног шта су овом народу учинили а народ ћути ли ћути, докле мислимо да жмуримо.
  • Zar Je Bitno?

    28.12.2011 12:51
    Od ovoga ne moze sramotnije....
    Novi Sad svakako nije zasluzio ovakvu vlast!!!!!
    Mi, gradjani, pa i oni najokoreliji kriminalci nismo toliko losi, da bi ovako bili kaznjeni!!!
    Mada, sada mi je jasno zasto je Rodni posadio SAM toliko drvece, jer je u stvari poducavao radnike JKP "Gradsko zelenilo" kako se to radi, jer ovi pojma nemaju.
    Uzgred, bas sam se svo vreme pitao ko odrzava tenis terene na Spensu?
    Bice da je i to neki privatnik.

    RODNIIIIIIIII dosta nam te je!!!!!!!DOSTA
  • jaegermeister.ns

    28.12.2011 11:55
    Dokle Rodni, doookleeee???
    Sve ovo sto se desava u gradu malko podseca na poslednje dane SPS-a pre 5. oktobra. Izgleda su demokrate i njihovi koalicioni partneri izgubili kontakt sa stvarnoscu i rade neke stvari toliko sigurni u sebe da ih uopste ne interesuje sta ce biti sutra, za koji mesec, godinu...ali kao sto kaze nas narod - ko visoko leti, taj nisko pada!
  • Сима

    28.12.2011 11:05
    Врх градске управе је одавно препуштен приватној фирми.
  • Grad placa privatnike

    28.12.2011 11:00
    a nema para da plati radove od strane JKP
    Necuveno!!! Grad ostaje duzan njegovim preduzecima za izvrsene radove a istovremeno angazuje privatnika i za njega ima novaca!!!
    p.s. za odrzavanje tartan staze dovoljno je crevo i VODA
  • Putar2

    28.12.2011 10:58
    mA STA PRICAJU PA TARTAN SE NE SOLI NIT BETON SVE SE MORA SAMO CISTITI ZIMI RUCNO DA SE NE OSTETI ILI CETKAMA KOJE IMA CISTOCA MADA IMA I PUT NESTO SLICNO A STA TE TO PRIVATNIK NEKI STO IMA VEZE U VLLASTI PROMENUTI SEM STO CE SA KOMPANJONIMA NAPUNITI DZEPOVE.DR AKO POSTOJI TAKO NEKA NAMENSKA MASINA A POSTOJI NESTO SL TO SE KUPI DA JAVNOJ FIRMI KOJA JE ZADUZENA ZA CISCENJE I U SKLOPU PARA ODRZAVANJA KEJA CE SE RADITI I TO SAMO STO CE GRAD KUPITI TU MASINU ILI PRIKLJUCAK ZA MASINU A OVAKO CE SVEKI MESEC PRIVATNIKU LOVA U DZEP A ONAKO GRAD PLACA SVAKAKO ODRZAVANJE SAMO JE DA SE KUPI AKO TREBA NESTO A JA TVRDIM D ANE TREBA AMA BAS NISTA KO CE DA TRCI ZIMI KAD ZAVEJE SNEG GDE CE DA GA BACE AKO IM ZAVEJE POLA METRA SNEGA OCE NA FONTANU AZEJBERDZANA MA BUDALASTINE NAMESTANJE NEKOJ FIRMI PA CEVO VIDETI KO JE GAZDA A VI GRADJANI ETO MA DZABA OVDE PISANJA I PREPUCAVANJA OD OVOG OVDE NEMA LEBA TREBA SVI NAULICE I KAMO SRECE DA SMO U ONOM STRAJKU OPSTALI DA SU NAS PODRZALI TAKSISTI I OSTALI ODLETELI BI SA VLASTI ALI GRADJANI NECE DA PODRZE KAD SE NEKO BORI ZA SVOJA PRAVA JER CE SUTRA ISTIM GRADJANIMA TREBATI PODRSKA NAS NOVI SAD SU OKUPIRALI POLA HERCEGOVINE I OSTALI STRANACKI KADROVI DA NEMOZETE DA I DA ZAVRSITE 100 FAKULTETA DA NADJETE POSAO
  • Putar@

    28.12.2011 10:50
    Koji lazovi pa mi izgradili to sve i sad kao ne znamo da odrzavamo pa na gradjanima je da cuvaju a zna se ko je radio tartan nego gospoda imaju privatnu firmu koju su angazovali iz ziga i grada za taj sloj tartana pa sad malo da se bave dok ne odu sa vlasti da obezbede posao kad odu cist lopovluk i dokle gradjani cute mi svi placamo porez i punimo pojedincima dzepove.I STO ONDA NISU TI KOJI TO ZNAJU DA RADE GRADILI KEJ NEGO JE DAT PUTU NA DODJEM TI SA PARAMA JER IM NI JEDAN PRIVATNIK NE BI RADIO NA DODJEM TI U TOM PERIODU.NAJBOLJE DA PAVLICIC UZME METLU PA DA CISTI SVOJ TARTAN JEDNOSTAVNO KOD BETONA I SVEGA TOGA NEMA CISCENJA TJ NEMA SOLJENJA JER SO OSTECUJE SVE A BETONSKE PLOCE POGOTOVO CISTICE SE RUCNO ILI MALIM MASINAMA KOJE IMAJU GUMU NA NOZU I TO JE SVA MATEMATIKA NEGO TREBA POSAO OBEZBEDITI ZA BUDUCI PERIOD AKO SE ODE SA VLASTI
  • Plavić

    28.12.2011 10:48
    Ministar(s)ka...
    "A ja mila tetka Živka, ne tražim mnogo ... nego da mi izradiš koncesiju, recimo da posečem jednu državnu šumu ..."
  • Vukajlo

    28.12.2011 10:22
    "On navodi da javna komunalna preduzeća ne znaju da održavaju tartan stazu, teniski i golf teren, kao i ostale sadržaje na keju."

    A sta su oni? Idioti? Ne mogu da nauce da odrzavaju sve to pa im treba neki privatnik koji isto to nije znao pa je jednog dana naucio kako se to radi. Ne mogu da posalju i plate jednog coveka koji ce otici negde na obuku i koji ce kada se vrati nazad nauciti sve ostale radnike kako se to radi. Nemoj samo da na racun Informatike ture stavku za odrzavanje tih staza i terena kao sto su nas pljackali za kamere. Budem li video na nekom racunu tu stavku jbć im majku.
  • jos

    28.12.2011 09:57
    jedan
    Drzavni posao za privatne firme sa osnovnom sifrom delatnosti peljesenje budzeta. Umeju li takvi privatnici da rade jos nesto osim da dobiju posao od drzave? Zna li neko medju njima nesto da proizvede, naplati, bude konkurentan u inostranstvu sa svojim proizvodom ili uslugom? Lako je kreciti zidove i cistiti ulice takva privreda nikada nece pomeriti stvari sa mrtve tacke. Zasto se budzetski novac vecinski trosi na takve a ne na razvojne poslove? Zivelo slobodno trziste i konkurencija dok postoje samo za obican otpusten svet. Za odabrane je jos uvek "mi ti se kunemo".
  • 28.12.2011 09:49
    Ja bih volela da nam oni isto tako lepo objasne cemu sluze gradska javna preduzeca (osim za zaposljavanje rodbine i prijatelja). Zig daje naloge odgovarajucem JP, onda JP nadje podizvodjaca... Nista ja tu ne razumem.
  • S.

    28.12.2011 09:38
    Nisam apsolutno protiv ideje (naravno, pod uslovom da se stvar odradi kako treba, kao sto verovatno nece), ali navedeni razlog da oni ne umeju je apsolutno besmislen. Neka nauce, sta im fali. Covek u toku svog posla treba da uci nove stvari i usavrsava se. Ako nece, nacice se neko ko hoce.
  • Begečka nana

    28.12.2011 09:30
    Posle svega što su uradili dok su bili na vlasti, kako na lokalu, tako i na republičkom nivou, više neće imati mogućnost da nam kažu da glasamo za manje zlo. Oni su zlo u čistom, izvornom obliku! Nadam se da će svi završiti iza rešetaka, pre ili kasnije. Niko nije nevin, od vrha do dna ovg taloga vlasti.
  • plavi grom

    28.12.2011 09:10
    lopovi
    Pa da,blizu izbori,uzmimo još koji dinar preko privatnih firmi,malo ste pokrali jkp,SRAMOTA!!
    Taman pomisli čovek prošla vlast nije dobra,biće bolje sa ovom,a ono još gore!
    Pa ima li nam pomoći????
  • 28.12.2011 09:07
    Samo da mi je znati ko je od njih preuzeo održavanje, mora da je firma kćerka DS-a
  • 28.12.2011 08:41
    Njihovom lopovluku izgleda nema kraja!
  • 28.12.2011 08:37
    To je najnormalnija stvar. Ali, pod uslovom da se za taj trošak smanje izdaci komunalnim preduzećima čiji radnici imaju plaće veće od profesorskih.
  • PRONALAZAČ

    28.12.2011 08:25
    "JOŠ JEDNA SJAJNA IDEJA"
    U celom nizu problema kojih ima u funkcionisanju našeg grada ovi lezilebovići ponovo donose takve ideje da svakom normalnom čoveku pozli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna